Минчо АфузовФейсбук Приятели, Днес е Международният ден на учителя - празник,

...
 Минчо АфузовФейсбук Приятели, Днес е Международният ден на учителя - празник,
Коментари Харесай

Минчо Афузов: Образованието трябва да бъде поставено в центъра на всяко уважаващо себе си общество

 izbori_2023_v1_013

 

Минчо Афузов

Facebook

 

Приятели,
Днес е Международният ден на учителя - празник, който се празнува по самодейност на ЮНЕСКО от 1994 година Ролята на учителите в живота ни е безгранична. Те са стожери на познанието, будители на изконните човешки полезности, втори родители на децата ни и личностите, които с доста труд, мъдрост и отговорност разтварят крилете им за същински полет.

 

Всеки един преподавател оставя диря във вечността и тази диря е неизменима част от по-доброто бъдеще! Нека не забравяме, че учителската специалност е тази, която основава всички останали специалности. Пожелавам на всички учители, възпитатели и работещи в областта на образованието в България здраво здраве, ентусиазъм, професионални и персонални триумфи.


И още веднъж тук разтварям тематиката, която в никакъв случай не съм затварял - тематиката за образованието. Всички знаете, че измежду главните акценти в моята акция е развиването на просветителната система в община Сливен. Някои от вас още веднъж ще попитат " Защо ", а други ще заключат, че ставам прост. Аз считам, че образованието не може да бъде " банално ". Образованието е прозорец, трамплин и ключ - към необятния свят, към вътрешния ни космос, към по-доброто на следващия ден и към един по-човечен свят.

То е дълг на актуалното към бъдещото потомство и би трябвало да бъде сложено в центъра на всяко уважаващо себе си общество.


Една дребна част от ограниченията, които предлагам, се концентрират върху основаването на Консултативен съвет по обучение към кмета на община Сливен и върху попречване на ранното отпадане на деца от рисковите групи от просветителната система.

 

Община Сливен е с едни от най-ниските резултати на националното външно оценяване и това е задоволителен мотив да си признаем, че нещо не е наред. Трябва да се вземат навременни ограничения, с цел да могат децата да останат в учебно заведение, където да учат в спокойна и мотивираща среда.


Смятам също, че са нужни сложни ограничения за задържане и привличане на квалифицирани млади фрагменти в съдействие с локалния бизнес. Изграждането на ученическо общежитие за потребностите на всички учебни заведения от град Сливен също е измежду главните ми цели. То би осигурило пълноценно обучение на учениците от по-малките обитаеми места и би привлякло възпитаници от територията на други близки общини.


Голяма част от концепциите ми за рационализация на образованието в община Сливен ще откриете на моя уебсайт: https://mincho.afuzov.com/

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР